Beljenje zob za sijoč nasmeh

Učinkovito beljenje zob po ZAAP in ZOOM metodi

Beljenje zob za sijoč nasmeh

Učinkovito beljenje zob po ZAAP in ZOOM metodi

ZAAP METODA BELJENJE ZOB

ZOOM METODA BELJENJA ZOB

NI ŠKODLJIVO ZA ZOBE

STROKOVNA EKIPA

Vsi želimo ohraniti porcelanasto bele zobe iz mladosti. Toda sčasoma zaradi staranja in pod vplivom številnih življenjskih navad sklenina izgubi svojo belino in postane sivkasta ali rumenkasta, polna pigmentacije, ki je ni mogoče odstraniti s poliranjem zob.

Za razliko od poliranja, ki se izvaja z mehanskimi sredstvi, beljenje zob vključuje kemično reakcijo sredstva za beljenje z zobno površino.

Neposredno pred postopkom beljenja je potrebno zobe temeljito očistiti od trdih in mehkih oblog ter jih spolirati. Po tem se na dlesni (zobno meso) nanese zaščitni sloj in nato na zobe še belilni gel. Kisik iz učinkovine prodre v zobne strukture in oksidira pigmente, s čimer so zobje svetlejši do več odtenkov.

Za beljenje zob zadostuje en obisk pri zobozdravniku, po katerem je dosežen optimalen učinek.

Rezultat je viden takoj po tretmaju, končni učinek pa je viden v povprečju dva tedna kasneje, ko se barva stabilizira.

Poliklinika Šlaj-Anić ponuja izbiro med dvema metodama beljenja zob, ZAAP in ZOOM sistemom. Pri obeh metodah poseg traja približno eno uro, edini stranski učinek pa je morebitna preobčutljivost zob, ki izgine v enem ali dveh dneh.

Glavna razlika med tema sistemoma je v tem, da se za beljenje z ZAAP lučko uporablja LED svetloba, medtem ko se pri ZOOM beljenju uporablja UV svetloba. Prav tako postopek ZOOM zahteva izjemno zaščito kože in sluznic zaradi vplivov UV-žarkov, zato ni priporočljiv za otroke do 13. leta, nosečnice in doječe matere.

Menimo, da gre za zelo občutljiv postopek, ki se pogosto podcenjuje in izvaja brez zadostnega znanja in priprav. Če se uporablja najsodobnejša tehnologija, je mogoče doseči odlične rezultate, vendar morajo biti zdravniki, ki izvajajo poseg, visoko izobraženi.

Zelo pomembno je vedeti, da beljenje ni škodljivo za zobe in ne poškoduje zobne sklenine, vendar le, če se izvaja pod strokovnim nadzorom!

Priložnost za nov nasmeh!

Priložnost za nov nasmeh!