Najnovejši digitalni zobni rentgen

Najnovejše v rentgenski tehnologiji, najvišja zmogljivost in natančnost v kombinaciji z najnižjo dozo sevanja

Najnovejši digitalni zobni rentgen

Najnovejše v rentgenski tehnologiji, najvišja zmogljivost in natančnost v kombinaciji z najnižjo dozo sevanja

12 VRSTOV RTG

STROKOVNO OSEBJE

najnovejšo tehnologijo

3D RTG SLIKE

Poliklinika Šlaj-Anić nudi storitve najmodernejšega digitalnega dentalnega rentgena na Hrvaškem, s katerim se obdelujejo najbolj zahtevne vrste digitalnih RTG diagnostičnih snemanj. Zajema celo 12 vrst snemanj, pravila zaščite, vključujoč zaščito celega telesa, spolnega sistema in ščitnice pa se strogo spoštujejo. Snemanje in obdelavo izvajajo izključno inženirji medicinske radiologije.

Rentgenski posnetki zob in čeljusti so zelo pogosto diagnostično »orodje«, s katerimi želimo analizirati anatomske značilnosti zoba, stanje kosti pri parodontitisu, diagnosticirati patološke procese (karies, granulome) ali pa določiti debelino kosti pri planiranju vsadka in podobno.

Za ortodontske paciente na LL rentgenogramih izvajamo RTG kefalometrijsko analizo, ki jo uporabljamo kot neizogiben diagnostični podatek pri vseh naših pacientih, lahko pa jo izdelamo tudi za druge specialiste ortodonte.

Digitalni posnetki se takoj točno prikazujejo na zaslonu monitorja. Z njimi se zaradi čim bolj natančne analize lahko tudi softversko manipulira: povečanje posameznih detajlov, dodajanje kontrastov in spreminjanje preseka. Omogočeno je direktno shranjevanje in pošiljanje slik v elektronski obliki. Najpomembnejša prednost digitalne tehnike snemanja je vendarle tista zdravstvena: z digitalno tehnologijo snemanje so večkratno zmanjšane doze sevanja pacientov, celo tudi do 90%.

PANTOMOGRAM

CBCT

INTRAORALNO SLIKANJE

CEFALOGRAM

Planmeca ProMax 3D Mid

Planmeca ProMax 3D Mid je celovita all-in-one CBCT naprava za 3D snemanje, 3D fotografijo, digitalno 2D panoramsko fotografijo in kefalometrijo. Planmeca ProMax 3D Mid izpolnjuje vse diagnostične zahteve: implantologijo, endodontijo, parodontologijo, ortodontijo, dentalno in maksilofacialno kirurgijo in analize temporomandibularnega sklepa. Prav tako je odlično orodje za diagnosticiranje maksilarnih sinusov in bolezni dihalnih poti.

Ključne značilnosti in prednosti Planmeca ProMax 3D Mid RTG naprave so:

 • Prijeten za pacienta in enostaven za uporabo
 • Možnost snemanja Planmeca z ultra nizkim odmerkom
 • Planmeca ProFace 3D fotografije
 • 3D senzor sposoben za napredne 2D slike
 • Skeniranje modela in endodontski način snemanja

ProMax 3D Mid je modularna, fleksibilna i nadgrajena RTG naprava. Planmeca nenehno razvija in nadgrajuje svoje programe, s čimer se zagotavlja, da bo pacient vedno sneman po najmodernejših tehničnih standardih.

Deli, s katerimi pacient prihaja v kontakt, se lahko sterilizirajo, s čimer se zadovoljujejo najvišji standardi sterilizacije in varnosti za pacienta.
Planmeca ProMax 3D Mid ima možnost slikanja s pomočjo ti. „Planmeca ULD protokola“ (Ultra Low Dose / ULD – Zelo nizek odmerek / VND), ki dodatno zmanjšuje že zelo nizek odmerek sevanja. Pomembno je poudariti, da imajo digitalne RTG naprave na splošno veliko nižjo stopnjo sevanja od starejših RTG naprav. Planmeca ProMax 3D serija digitalnih dentalnih RTG naprav gre še korak naprej z dodatnim zmanjšanjem že zelo nizkega odmerka sevanja.

Soredex-Minray

Za intraoralne posnetke uporabljamo tehnologijo istega proizvajalca Soredex-Minray, intraoralni digitalni RTG in intraoralne RVG senzorje, ki delajo v sistemu s skenerjem Digora Optime New.

Senzorji nam dajo kvalitetnejšo in bolj izostreno sliko. V skladu s tem se lahko vsaka slika obdela na način, da je zobozdravniku, ki je zahteval navedeno preiskavo, vsak koren jasno viden.

Odvisno od medicinskih potreb v diagnostiki uporabljamo naslednje vrste posnetkov:

 • intraoralno snemanje posameznega zoba (male slike posameznih zob)
 • ortopantomogram (panoramska RTG-slika, ki prikazuje vse zgornje in spodnje zobe, kosti in sinuse)
 • segmentni ortopantomogram (levi ali desni kvadrant, fronta)
 • otroški ortopantomogram (posebno zmanjšanja doza sevanja)
 • ortopantomogram 1:1
 • kraniogram (LL, PA, AP) (LL – rtg slika glave iz profila; uporablja se za planiranje ortodontske terapije)
 • bite wing
 • posnetek ugriza (uporablja se npr. za določanje položaja retiniranih podočnikov)
 • CBCT želenega področja: maksilarnih sinusov, temporomandibularnih sklepov, posameznih zob, spodnje in zgornje čeljusti, kanala živca
 • posnetki temporomandibularnih sklepov
 • posnetki maksilarnih sinusov

Priložnost za nov nasmeh!

Priložnost za nov nasmeh!