Zobne luske povrnejo estetiko nasmeha

Zobne luske (veneers) v celoti ponazarjajo videz naravnih zob

Zobne luske povrnejo estetiko nasmeha

Zobne luske (veneers) v celoti ponazarjajo videz naravnih zob

NARAVNI VIDEZ

ESTETIKA IN FUNKCIONALNOST

ZAČASNE LUSKE

CAD /CAM TEHNOLOGIJA

Dobro izdelane zobne luske (veneers) se ne smejo razlikovati od naravnega zoba in se morajo popolnoma prilegati nasmehu. Razvoj tehnologije omogoča izdelavo izjemno tankih zobnih lusk, ki v celoti ponazarjajo videz naravnih zob. Toda najprej je potreben pregled in posvet.

Pacient se o želenih spremembah pogovori z zobozdravnikom. Zobozdravnik predlaga možne rešitve, razloži postopek izdelave keramičnih zobnih lusk ter tveganja in omejitve terapije. Sledi popolna medicinska diagnoza s pregledom zob in dlesni. Po fotografiranju in analizi fotografij ter izračunu trenutnih razmerij nasmeha sledi kreiranje novega nasmeha. To je hkrati tudi čas, da pacient zastavi vsa vprašanja o terapiji in izrazi svoje želje.

Po privolitvi v terapijo se začne brušenje in oblikovanje zob, pri čemer se odstrani tanek sloj zobne sklenine. Tako se ustvari prostor za lepljenje tankih keramičnih zobnih lusk. Po tem se odvzame odtis za izdelavo natančnega modela, na katerem zobni tehnik oblikuje keramične zobne luske. Na predlog vašega zobozdravnika se bodo izdelale začasne zobne luske, ki bodo zaščitile vaše zobe do namestitve dokončnih keramičnih zobnih lusk.

Ko so keramične zobne luske izdelane, se preveri, ali se ujemajo z barvo, obliko in površinsko teksturo. Preden se nove luske dokončno zalepijo s kompozitnim cementom, se zobje temeljito očistijo in pripravijo za cementiranje.

Terapija s keramičnimi zobnimi luskami običajno zahteva najmanj dva obiska.

Trajanje posega je odvisno od stanja zob in števila zobnih lusk, ki jih je potrebno izdelati.

Po brušenju zob, vse do postavitve dokončnih keramičnih lusk, bo vaš videz normalen. V tem obdobju se lahko soočite z rahlo občutljivostjo tretiranih zob, ki jo povzročajo predvsem hladne pijače.

Z dokončnim cementiranjem zobnih lusk boste le-te občutili kot naravne zobe, njihova uporaba pri žvečenju pa bo enaka kot pri naravnih zobeh. Toda keramične luske niso neuničljive.

Za zaščito zobnih lusk pred neželenim pokanjem se izogibajte zelo trdi hrani in živilom, navadi grizenja nohtov, zobe pa morate tudi redno kontrolirati.

Priložnost za nov nasmeh!

Priložnost za nov nasmeh!