Ortodontija za vse starostne skupine

Vrhunska ortodontija z več kot 30-letnimi izkušnjami pri odpravljanju nepravilnosti zob in čeljusti

Ortodontija za vse starostne skupine

Vrhunska ortodontija z več kot 30-letnimi izkušnjami pri odpravljanju nepravilnosti zob in čeljusti

NAJBOLJŠI ORTODONTI

ZDRAVJE IN LEPOTA

FUNKCIONALNA ESTETIKA

BREZ OMEJITVE STAROSTI

Najučinkovitejši in najpogostejši način korekcije ortodontskih anomalij na svetu je fiksna ortodontska terapija. Izvajajo jo izključno zdravniki dentalne medicine, specialisti ortodontije.

Danes lahko z najsodobnejšimi ortodontskimi aparati, ki zadovoljujejo tudi najvišje estetske standarde, rešimo skoraj vsak problem in omogočimo pacientu nasmeh, kakršnega si je od nekdaj želel imeti. Estetski nosilci (zvezdice) so zaradi lepega dizajna in nevidnosti primerni za paciente vseh starostnih skupin in poklicev.

Strokovni tim poliklinike Šlaj-Anić izvaja terapijo z vsemi vrstami nosilcev (self-ligating – to so nosilci z zaklepnim mehanizmom, klasičnimi, estetskimi, kovinskimi, lingvalnim ali labialnimi). Izbirajo se na temelju indikacije, saj se ne more z vsemi vrstami nosilcev priti do želenega učinka. Najpomembnejša smernica pri izbiri nosilcev je uspeh terapije.

Ortodontska terapija v Polikliniki Šlaj-Anić ne pozna starostne meje za popravljanje nepravilnosti zob in čeljusti. Tekom 30-letnega delovanja smo uspešno tretirali paciente vseh starosti.

Nesporen rezultat ortodontske terapije je lep nasmeh pa tudi boljše zdravje zob. Pri zbitih zobeh je težje vzdrževati ustno higieno, zato je povečano tveganje nastajanja kariesa, vnetij zobnega mesa in raznih parodontoloških problemov.
Fiksni zobni aparat je sestavljen iz nosilcev (zvezdic), cevčic in žic. Nosilci so lahko estetsko-plastični, kompozitni, keramični ali safirni. Slednji so prozorni in komajda vidni na zobeh, na zob pa se lepijo s posebnimi sredstvi, ki ne poškodujejo zobno površino. Danes se izogibamo uporabi plastičnih materialov, ker spreminjajo barvo, se zvijajo in pokajo. Safirni nosilci se pri estetski terapiji uporabljajo najpogosteje. Razen estetskih pa obstajajo tudi kovinski nosilci, ki se v ZDA uporabljajo v 90% primerov, medtem ko so pri naših pacientih sprejemljivejši estetski nosilci. Žice, ki se uporabljajo v terapiji, so produkt visoke tehnologije in ob nosilcih omogočajo natančno premikanje zoba z uporabo zelo blagih, biološko sprejemljivih sil.
Povprečno trajanje terapije je okoli 18 mesecev do dve leti, čeprav lahko pri težjih primerih traja tudi dlje.
Z nošenjem fiksnega zobnega aparata bodo vaši zobje optimalno funkcionalni in lepi. Želeni rezultat se doseže z izključno biološkim pristopom, torej brez brušenja zob ali uporabe umetnih nadomestkov. Toda pri odraslih pacientih je lahko ta terapija le del skupne terapije, ki omogoča, da bodo kasnejši posegi kvalitetnejši, estetika pa boljša.
Po odstranitvi fiksnega zobnega aparata obstaja možnost ponovnega premikanja zob, kar negativno vpliva na rezultat dosežen s terapijo. Da do tega ne bi prišlo, danes uporabljamo prozorne mobilne retencije (naprave, ki jih izdelujemo iz posebnih folij), pacienti pa jih nosijo še določen čas po odstranitvi fiksnega zobnega aparata. Pacientom pogosto priporočamo tudi ti. fiksno retencijo, ki se lepi z notranje strani zob, ki ni vidna, toda jamči stabilnost doseženo s fiksnim aparatom.

It is definitely necessary to pay special attention to maintaining hygiene during the orthodontic treatment. There is a large number of different brushes on the market today , some are specifically designed for use by orthodontic patients. We recommend that our patients use soft toothbrushes, interdental brushes, and oral irrigators.

Priložnost za nov nasmeh!

Priložnost za nov nasmeh!