Dermatologija za zdravo in lepo kožo

Poskrbite za zdravje in lepoto vaše kože v naši najmodernejši dermatološki ordinaciji

Dermatologija za zdravo in lepo kožo

Poskrbite za zdravje in lepoto vaše kože v naši najmodernejši dermatološki ordinaciji

DERMATOSKOPIJA

LEPOTA IN ZDRAVJE

NAJBOLJŠA KOZMETOLOGIJA

KOŽO IN TELO

KOZMETIČNA DERMATOLOGIJA

Estetska dermatologija je del dermatologije, ki ga neupravičeno povezujemo izključno z lepoto, ki nima dosti veze z zdravjem.

Številne metode, ki se uporabljajo v estetski dermatologiji, delujejo po obrnjenem načelu – če kožo hranimo z vitamini, antioksidanti, hialuronsko kislino in drugimi hranljivimi sestavinami, jo pravzaprav zdravimo, kar se ne nazadnje vidi v lepšem videzu in barvi kože.

Prva skupina dermoestetskih postopkov vključuje metode, s katerimi odstranjujemo mrtvo roženo plast celic na površini kože (kemijski piling, mehanični piling – mikrodermoabrazija, radiovalovi, laser).

Odstranjevanje mrtve rožene plasti celic je pomembno, da bi se rešili problema sivkastega, suhega, „mrtvega“ videza kože.

Z odstranitvijo »presežka« roženih celic (katerih je z leti vse več, koža pa postane bolj groba, hrapava in zgubana) ne rešujemo le problem videza, temveč tudi problem hiperpigmentacije in nepravilne pigmentacije, katerih presežek se nahaja prav v roženi plasti. Po takšnem postopku je penetracija vseh hranljivih snovi, ki jih uporabljamo v kremah, serumih, maskah, veliko boljša, učinkovitejša in popolnejša.

Druga skupina dermoestetskih postopkov vključuje prehranske metode, s katerimi hranimo kožo, ji tako dajemo pravo, kvalitetno gorivo za obnovo, rast in reparacijo. To so postopki, s katerimi slikovito rečeno »ustavljamo čas«, oziroma »vračamo čas nazaj«. Pomembni so za življenje kože tako v zdravstvenem kakor tudi estetskem smislu. Prehranske metode so mezoterapija, iontoforeza, razne maske in hidratacija s hialuronsko kislino.

Mezoterapija je najbolj učinkovita metoda – majhni vbodi igle skozi kožo omogočajo, da hranljive snovi (ti. koktejli antioksidantov in hialuronske kisline) pridejo na pravo mesto, ne da bi se izgubile ali spremenile pri samem prehodu skozi zgornjo plast celic kože. Koža po takem postopku »oživi«, zato mezoterapijo imenujejo tudi »infuzija kože«.

Vbodi niso boleči temveč »pikasti«, kakor to pogosto navajajo pacienti. Prenašajo jih vsi, pa tudi tisti, ki »ne marajo igel«, po tem ko enkrat poskusijo postopek. Prav zato ker »pika«, ima metoda boljši učinek od nekaterih drugih prehranskih tretmajev” (iontoforeza, maske).

Najboljši rezultati se dosežejo s kombinacijo metod – kemijskega pilinga, mezoterapije in iontoforeze.

Mikrodermoabrazija je mehanični postopek, s katerim se odstranjuje površinska plast epidermisa – mrtve, rožene plasti kože, da bi prišli do svežega, svetlejšega videza kože, ali da bi se korigirale brazgotine po aknah, pigmentacijski madeži, fine gube, hrapava koža ali koža poškodovana od sonca.

Mikrodermoabrazija je enostaven, neboleč, neinvaziven postopek, ki ne zahteva okrevanje. Pacient se lahko takoj po tretmaju vrne k vsakodnevnim aktivnostim. Učinkovitost, varnost in praktičnost so razlogi, zaradi katerih je mikrodermoabrazija eden od najbolj iskanih dermoestetskih tretmajev na svetu.

Vse naprave, ki jih uporabljamo, so vrhunske kvalitete, pa tako tudi naprava za mikrodermoabrazijo. Naprava ne uporablja aluminijske temveč diamantne brusilnike, katerih prednost je natančnost, varnost in hipoalergenost. Veliko število različnih nastavkov nam omogoča, da tretma prilagodimo različnim tipom kože in problematiki, ki jo rešujemo.

Postopek mikrodermoabrazije traja 20 minut, po čemer je koža sijajna, gladka in dobro prekrvavljena.

Po mikrodermoabraziji sledi tretma, ki ga priporoča dermatolog, odvisno od stanja in zahtev kože – z antioksidanti, hialuronsko kislino, sredstvi za hidratacijo ali s kombinacijo. Vsi preparati, ki se uporabljajo, so iz linije SkinCeuticals (L’Oreal), ki je znana profesionalna linija dermatološke kozmetike.

Filer ali polnilec gub je oblika hialuronske kisline, naravne, viskozne snovi, ki jo imamo vsi v koži, snovi, s katerimi so obložena naša kolagena in elastična vezivna vlakna. Sčasoma postaja produkcija hialuronske kisline vse manjša, naša koža oziroma obrisi obraza pa postajajo vse bolj ostri in grobi, medtem ko polnost in mehkoba izginjata.

Z dodajanjem, injiciranjem hialuronske kisline na mesta, kjer jo je koža izgubila, oziroma na mesta, kjer je koža »upadla« in kjer so nastale gube, dobivamo ponovno mehkejši, poln in s tem mlajši videz kože. S posameznimi gostimi filerji zapolnjujemo globlje, z manj gostimi pa bolj plitke gube. Prav tako se lahko s filerji, z metodo omenjene mezoterapije, zapolnjuje in ravna manjša »starostna« nagubanost kože.

Ne smemo pozabiti omeniti, da je hialuronska kislina ti. humektant, saj na sebe veže molekule vode in omogoča hidratacijo kože od »znotraj«, zato je koža navlažena, polna, sijoča in dobrega tonusa.

Prekomerno znojenje pazduh (aksilarna hiperhidroza) se zelo uspešno rešuje s tretmajem Botoxa.

Botox (botulinum toxin tip A) je protein, ki začasno blokira kemične signale živcev, ki stimulirajo znojne žleze. Ko znojne žleze ne prejmejo kemičnih signalov, se proizvodnja znoja na tretiranem področju zaustavlja.

Efekt Botoxa traja v povprečju do 6 mesecev. Postopek je nato potrebno ponoviti. Pri večini pacientov se terapija z Botoxom zahteva enkrat letno, in sicer pred toplimi meseci v letu, tekom katerim je povečano znojenje vendarle najbolj intenzivno in najbolj neprijetno.

Postopek traja okoli eno uro. Na tretiranem področju pazduh se aplicira lokalni anestetik v obliki kreme. Po testu z jodom, s katerim se ugotavlja področje najbolj intezivnega znojenja, se le-to označi in vanj z injekcijo v označene točke aplicira Botox.

Zmanjšanje in prenehanje znojenja se lahko občuti 3-5 dni po tretmaju, maksimalen učinek pa se doseže čez 2 tedna.

Takoj po tretmaju se lahko pacient vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim.

SPLOŠNA DERMATOLOGIJA

Dermatologija je veja medicine, ki se ukvarja z raziskovanjem, preventivo, diagnostiko in terapijo raznih stanj in bolezni kože, lasišča, nohtov in sluznic. Ni nujno, da so spremembe, ki jih opazimo na koži, izključno kožne, temveč so lahko tudi znak nekaterih dogajanj znotraj organizma.

Videz kože pogosto izdaja naš stil življenja, dobre in slabe navade. Koža nas povezuje z okolico ter nas ščiti pred neželenimi zunanjimi vplivi, alergijami, infekcijami in UV žarki.

Kombinacija zdravja in estetike podprta z najsodobnejšimi medicinskimi trendi je temelj naše dermatološke ponudbe. Preglejte svojo kožo, poskrbite za njeno zdravje in polepšajte svoj videz. Našim pacientom nudimo najboljše od profesionalne dermatološke kozmecevtike.

Uporabljamo izključno proizvode ki so jih prepoznali dermatologi zaradi svojih izjemnih sestavin, premišljene, znanstveno utemeljene kombinacije aktivnih komponent v vseh svojih preparatih, kar se ne nazadnje vidi tudi v izjemnim rezultatih, ki jih ustvarjajo na koži.

Priložnost za nov nasmeh!

Priložnost za nov nasmeh!