Najkvalitetnejši zobni vsadki

Zobni vsadki so zelo zdržljivi in pogosto predstavljajo doživljenjsko rešitev. Številni faktorji vplivajo na njihovo trajnost, eden od najpomembnejših pa je kvaliteta vgrajenega zobnega vsadka.

Poliklinika Šlaj-Anić dela le z najkvalitetnejšimi zobnimi vsadki na tržišču. Uporabljamo Nobel Biocare in Astra Tech sisteme zobnih vsadkov. Ti sistemi se smatrajo za najboljše in najzanesljivejše na svetu. Več kot 30 let kliničnega in laboratorijskega raziskovanja je dokazalo, da je delo z njimi varno in predvidljivo.

Oba sistema imata ameriški certifikat FDA (Food and Drug Administration), ki ga je težko pridobiti in še to po več letnih predkliničnih in kliničnih testiranjih. Ta certifikat nam garantira, da je beseda o popolnoma biokompatibilnem materialu visoke kvalitete. Sistemi zobnih vsadkov, ki tega certifikata nimajo, se v ZDA ne morejo uporabljati, čeprav so prisotni na tržiščih, kot je naše.

Naši pacienti zaslužijo najboljše, zato ne varčujemo pri materialih, katere vgrajujejo v telo za celo življenje.

Dentalni vsadki so izdelani iz čistega titana

Ti dentalni vsadki so izdelani iz čistega titana. Cenejši zobni vsadki, ki so prisotni na tržišču, so najpogosteje izdelani iz mešanice titana in drugih kovin. Zaraščanje zobnega vsadka s kostjo (oseointegracijo) je v popolnosti možno samo pri vsadkih iz čistega titana. Titanski zobni vsadki so biološko tolerantni, ne izzovejo reakcijo antigen-antiteles (ni alergijske reakcije), in tako ostajajo nespremenjeni v kostnem tkivu.

Dentalni implantati in njihova cena varira odvisno od zahtevnosti posega, številu zob in različnih drugih faktorjev. Informacije o ceni zobnih implantatov so dostopne direktno tukaj.

dr. Kristina Đurkan, spec. parodontologije