Lep in zdrav videz

Nujnost sodobnega človeka je lep in zdrav videz, ki je v veliki meri pogojevan z lepim nasmehom. Zato narašča število pacientov, ki želijo v odrasli dobi imeti »ravne in lepe zobe«. Starostna meja za ortodontsko terapijo ne obstaja. Razlika med premikanjem zob in mehanika, s katero to dosežemo, se praktično ne razlikuje pri odraslih i otrocih.

Z ortodontsko terapijo se lahko v vsaki starosti popravijo štrleči- naprej pomaknjeni (protrudirani), nazaj pomaknjeni (retrudirani), razmaknjeni zobje, lahko zapremo tudi praznine, ki so nastale s puljenjem zob v zgodnji starosti, in tako izključimo potrebo po mostičkih in zobnih vsadkih.

Včasih je potrebno pred protetično terapijo nujno izvesti uspešno ortodontsko terapijo, da bi zobe privedli v optimalno postavitev za vzdrževanje (čiščenje) ali za izdelavo mostičkov in zobnih vsadkov. Takšne paciente nam pogosto pošiljajo njihovi zdravniki dentalne medicine kakor tudi specialisti drugih disciplin, saj brez naše terapije njihova protetična in implantološka terapija ne bi bila možna.

Danes lahko z najbolj sodobnimi ortodontskimi aparati, ki zadovoljujejo tudi najvišje estetske standarde, rešimo skoraj vsak problem in omogočimo pacientu nasmeh, kakršnega si je od nekdaj želel. Lep dizajn in neopaznost estetskih nosilcev olajšuje njihovo nošenje pacientom vseh starosti in poklicev.