Varnost in profesionalnost

Peskanje je popolnoma varna, neboleča in neinvazivna metoda profesionalnega čiščenja zob.

Po vsakem obroku razni mikro delci in pigmentacije iz hrane in pijače ostanejo na površini zob. Le-ti so vzročni faktor nastanka posameznih patoloških procesov kot so karies in parodontitis. Zobna ščetka, zobna pasta in ustna vodica za izpiranje so pomembni pri oralni higieni, toda ne tudi zadostni.

Peskanje zob je idealna terapija za odstranjevanje rumenih in temnih madežev na zobnih, ki so nastali zaradi kajenja, konzumacije kave, čajev, rdečega vina ali nekaterih sadnih ali zelenjavnih sokov, ki lahko obarvajo zobe.

Postopek peskanja

Peskanje se izvaja s pomočjo aparata, ki pod tlakom izvrže drobne mikroabrazivne delce natrijevega bikarbonata, ki se razpršijo s pomočjo nadzorovanega curka vode in komprimiranega zraka, s čimer se odstranjujeta zobni plak in pigmentacija. Delci dosežejo tudi najmanj dostopna mesta in ustvarjajo kontakt z veliko zobno površino, vračajoč jim naravno barvo in sijaj.

Postopek traja 15 do 30 minut, zobje pa so po postopku gladki, spolirani in manj nagnjeni k ponovnem kopičenju plaka in pigmentacije.

Pomembno je poudariti, da odstranjevanje zobnega kamna ni možno opraviti s peskanjem, toda lahko se opravi v istem obisku.